söndag 19 juli 2009

En härlig vecka och inkommande skolstart

Oj vad ni har väntat på ett nytt inlägg, och till er stora lycka så kommer det här en rejäl uppdatering av veckan som gått! Awesome :)
Det är just nu söndag kväll och vi (jag, Malin och Julia) har idag varit på Victoria Market, en grym marknad där man kan hitta i princip allt, och handlat maaaassor av grönsaker, frukt samt de obligatoriska varma munkarna som Julia tycker är bra mycket godare än vad jag tycker. Vi har, sista kvällen på somarlovet till ära, avnjutit en underbar middag med Julia som masterchef. Som efterrätt blev det nachos, guacamole och söndagsmys i soffan till ”He’s just not that into you”. Utmärkt dag!

Malin och Julia testar såser och sylt på marknaden


Appråpå mat, Australien är ju ett helt fantastiskt land om man gillar sushi, och det gör i alla fall vi tjejer här i huset. Sjukt mycket. I denna fantastiska stad finns små eat-in-or-take-away-restauranger överallt som gör och serverar så kallade sushi rolls. En rulle motsvarar cirka fem bitar och, hör och avundas, kostar runt 2.40 dollar (=15 kronor)! Helt fantastiskt! Rullarna har fått stå för ett antal luncher… Mat ute är här överlag mycket billigare än hemma, för några dollar blir man lätt både mätt och glad, vilket vi är hemskt nöjda över :)

Anyways, nog om mat och mer om the over all life. Veckan som gått har även denna innehållit diverse skolaktiviteter och lära-känna-lekar, ibland under all kritik, mellan oss i skandinaviengänget samt de hundratals asiater som är överallt (jag skojar inte, de är verkligen galet många!) I fredags var det Big Fun Day på Clayton Campus med imponerande lunch och middag samt massa aktiviteter hela dagen, bland annat Aussie-fotboll (jag var ju en hejare på att göra mål, kanske något att satsa på?) och så kallad bush dance som påminner en hel del om de traditionella juldanserna vi hade på högstadiet. Mycket klapp och svänga runt, vilket jag uppenbarligen hade färdigheter kvar ifrån skolan eftersom jag fick något form av pris för ”such a good dancer”. Hrrm.


Malin och jag äger på fotbollsplanen!

Mer som hänt är att Malin och jag har försökt utforska stan lite smått. Julia har kvällstid under veckan tagit med oss ut på Chapel Street och dessa mysiga ställen mat och dryck. Det är så guld värt att ha henne med då hon redan varit här i ett halvår och har koll på det mesta. Det har blivit en del möten med ”nollningsgänget” från skolan, och vi har hunnit med både ett födelsedagskalas (vi bakade vi en svensk gräddtårta som blev mycket uppskattad!) samt ett house warming party.




Nöjd bagerska med nästintill uppäten tårta


Vi har också funnit ett gym ungefär fem minuters gång från vårt hus där Julia nu lyckats fixa ett sjudagars test-kort till oss alla. De kollar dock inte, och bryr sig ännu mindre, så man skulle i princip kunna fortsätta träna ett tag till. Känns utmärkt att ha lokalen så nära, vi har ju fortfarande några månader till beach 2009 här nere… :)

I torsdags gick vi en långpromenad ner till St. Kilda och kom passande nog fram lagom till solnedgången. Se och njut hur härligt detta land är!


Torsdagspromenad i underbara St. Kilda


Eftersom vi i fredags äntligen fått ut våra concession card från skolan, vilka ger massa rabatter som bland annat halva priset på kollektivtrafiken (sweet!), så tog vi igår spårvagnen ner till St. Kilda för att denna gång kolla in den mysiga beachgatan med butiker, restauranger, barer och caféer. Vi gjorde lite ljuvlig reashopping och njöt av livet; St. Kilda är sååå mysigt och kommer bli helt fantastiskt när det börjar värmas upp lite här i stan… ahh!

Annars lyssnar vi mest på HEAT och lite annat gott på Spotify när vi hänger runt i huset. Och ja, här i Aussieland slipper man reklamen på Spotify, vilket gör det ännu mer klockrent än vad det var innan! Det börjar även gå upp för oss exakt hur fantastiskt läge det är på vårt hus. Och vi trivs så himla bra tillsammans, vi är som en riktig familj och jag är sååå glad över att dela husrum med just Malin och Julia. Det kunde inte vara bättre här på andra sidan jorden :)

Imorgon börjar i vilket fall det som vi faktiskt är här för: skolan. In the end blev det strategic marketing, marketing communication, brand management och advertising management för min del. Sooo excited!

Nej, nu får nog fortsätta gotta er i solen där hemma, för här är det läggdags inför skolstarten imorgon! (Jag börjar i och för sig klockan 14.00, men tänkte ta mig upp för en omgång på gymmet på förmiddagen)

Så, till nästa gång, stor kram och take care!

Ps. Känguruköttet var en riktig höjdare. Det lär antagligen bli det samt sushi som står för den största delen av vårt energiintag den här hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar